מעשר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/12/10 22:27 כ בטבת התשעא

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לדעת האם אני יכולה להביא מעשר כספים להורי? מצבם לא כך כך קשה כלכלית אך אני חושבת שזה יעזור ויקל עליהם.

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום
לא. רק אם הם עניים ואין לך אפשרות לעזור להם מהכסף שלך מפני שכספי המעשר הם חלק ממצוות הצדקה ואין ש לבן אפשרות לפרנס את הוריו הנזקקים הוא חייב לפרנסם. ואמרו חכמים שאם ייתן את כספי הצדקה שלו להורים, תבוא לו מארה (קללה), שאין ראוי לתת להם צדקה אלא ראוי לחלוק עמם בכספו האישי. אבל אם מצבו הוא, שבלא כספי מעשר כספים לא יוכל לעזור להוריו, הרי ההורים קודמים לבנים ולכל שאר העניים, ולכן ייתן להם את כספי המעשר (שו"ע ורמ"א יו"ד רמ, ה).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=384