מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/10/08 19:35 טז בתשרי התשסט

שאלה

שלום!

עשיתי סכום מסויים בזמן האחרון (הכנסה חד פעמית) כמה מעשר צריך לתת? והאם חייבים?

ואם בכסף המעשר אני יכול לקנות ספרי קודש בשבילי או שרק לתרום לצדקה?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צריך לתת עשירית מהסכום, אולם לרוב הפוסקים זה מדרבנן או מנהג, ואילו מעט פוסקים שזה מדאורייתא. ועל כן כשיש אפשרות יש לתת, אולם אם המצב הכלכלי מאד גרוע אין חיוב לתת מעשר כספים.
אין לקנות לעצמך ספרי קודש, אלא א"כ אתה מציין שהספרים לשימוש הרבים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון