מים היוצאים מהמזגן

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/09/08 19:48 ט באלול התשסח

שאלה

המים שיוצאים מהמזגן שלנו הוא על ריצפת המרפסת ולכן אנו שמים כלי ששם מתאסף כל המים, השאלה היא האם בשבת כשהכלי מתמלא אם מותר לטלטל את הכלי כדי לשפוך אותו ולהחזירו למקומו תחת המזגן?

תשובה

המים שנמצאים בכלי הם מוקצה , כיון שנוצרו בשבת מהעיבוי של המזגן, ולכן אסור לטלטל אותם.
אפשר לשים על הכלי הזה כלי נוסף, או לידו ולהטות את הצינור אליו.
אם זה לא ניתן, ניתן לטלטל את הכלי עם המים ולשפוך אותם, כי זה כמו פח זבל, שהתמלא ומסריח, שמותר לפנותו לפח המרכזי כי הריח מפריע בבית, ,וכך גם כאששר הכלי שיגלוש יגרום לחוסר נעימות במרפסת, וזה כמובן בתנאי שבאמת רוצים להשתמש במרפסת והמים יפריעו.