מוקצה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 01/12/03 10:35 ו בכסלו התשסד

שאלה

שויתי ה' לנגדי תמיד

לכבוד הרב שלום,

יש לי כמה שאלות

1)האם שעון הוא מוקצה בשבת? האם יש הבדל בין שעון יד לשעון קיר ובין שעון קטן שאינו שעון יד?

2) האם מותר לשחק במונופול בשבת? (מונופול= משחק שבו אתה כביכול קונה ומוכר מגרשים בתים וכו?

3) האם מותר להרכיב פאזל בשבת?

תודה רבה ויישר כח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. שעון יד אם הולך אינו מוקצה. אבל שעון קיר הוא מוקצה מחמת חיסרון כיס, היות שהוא נמנה על הדברים, שאדם קובע לו מקום מיוחד בגלל שוויו, ומקפיד שלא לטלטלו ממקום למקום סתם, כדי שלא יתקלקל. (שש"כ פ"ב,כב פכ"ח, כ"ז).

2. מותר לשחק במונופול בשבת (שש"כ ט"ז, ל"ב, הערה פד).

3. מותר להרכיב פאזל בשבת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן