מבלבל כל כך!!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/01/09 14:19 א בשבט התשסט

שאלה

שלום

קוראים לי מור אני בת 18(כמעט 19)

אני יוצאת עם מישהו כבר מס' חודשים (משו כמו חצי שנה) אני ממש מרגישה כלפיו רגשות ואנחנו מגדירים את עצמינו כחברים לכל דבר..

אבל כל פעם שאנחנו נפגשים (פעם בשבוע ככה...)

על השניה הראשונה אני אומרת לעצמי שזו הפגיש האחרונה ולאט לאט אני חוזרת לרגשות שלי אליו

זה ממש קשה לי!!!

הוא פשוט לא ניראה טוב אבל הוא מקסים!

הוא נעים הליכות נחמד בעל מידות והכל!!

אבל המראה החיצוני כ"כ מפריע לי!!!

דיברנו על זה עכשיו שאולי הוא יבוא אלי שבת..

ואני רוצה והוא גם מאוד!

אבל אני פוחדת מה הסביבה תגיד..

אוףף..זה מציק לי..

אשמח לעצה כלשהי..

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עליך להתמודד תחילה עם עצמך, האם את רוצה בו למרות מראהו. רק לאחר שאת תהיי משוכנעת בכך תביאי אותו לאחרים.
לעניין עצם מראה הפנים, אין ליחס לכך חשיבות מיוחדת אולם אם הדבר מפריע לך מאד, אין אפשרות להתקדם עם דבר שמפריע ואפילו שהוא חיצוני ולא אמיתי, בכו"א עד שהדבר לא מתיישב על הדעת אין לעשותו. יתכן שכדאי להפגש עם אנשים חכמים העוסקים בכך ויודעים את היחס האמיתי שבין התכונות הטובות והמראה החיצוני, ויסבירו לך את הנקודה, ואז כאשר תהי משוכנעת יותר תוכלי להתקדם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון