לקראת חתונה המראה שלו מפריע לי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/12/10 10:48 ה בטבת התשעא

שאלה

שלום.

אני נפגשת עם מישהו כמה חודשים. ב"ה מאוד טוב לנו יחד ואנחנו ממש חושבים בכיוון של חתונה. דבר אחד מפריע לי-המראה.

אני לא בטוחה שזה משמעותי כי הוא לא דוחה אותי ואני נהנית מכל רגע לידו. יש לו אופי מצויין ומידות טובות ואני כן רוצה אותו לידי כל החיים.

אבל אני ממש מתלבטת לגבי המקום הזה מכיוון שברור לי שאי אפשר להתחתן עם מישהו שהמראה שלו לא לגמרי מוצא חן בעיני. אני מנסה ומשתדלת לא לראות בו לא טוב ובכ"ז משהו מדגדג לי. יושב בראש ומציק.

אני מנסה להבין כמה חשיבות לתת לזה והאם יש מקום לעבוד על המקום החיצוני הזה או אם אני רואה שלא נראה לי הכי טוב פשוט לוותר גם בגלל דבר כזה חיצוני.

אשמח ממש לשמוע את דעת הרב בעניין.

תודה!

תשובה

שלום לך

כיון שהוא אינו דוחה אותך (עובדה שנפגשתם לפחות פעמיים) אני ממליץ להתחתן במהרה.

חכמים המליצו לפגוש את בן הזוג פעם אחת לפני החתונה כדי לוודא שאין מראה דוחה - זה המצב שלך.

כאשר אוהבים אותו במשך הזמן גם תאהבי יותר את מראהו ובעיקר המראה לפעמים משתנה במשך החיים.

והארה נוספת - להתחתן עם מראה שלא אוהבים זה אומר שבאמת התחתנתם בגלל המידות והאופי והיופי לא בלבל או הטעה אתכם.

בברכה ובהצלחה לחתונה קרובה
דוד לוי

את יכולה לעיין בתשובה קודמת 'משמעות נסיון שעברתי' למרות שלדעתי מצבך שונה