לימוד גמרא לנשים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/07/07 21:48 ט באב התשסז

שאלה

האם זה נכון שלנשים אסור ללמוד גמרא? אם כן, אז איך זה שבבית הספר אנו לומדים גמרא לבגרות?

תשובה

בעזה"י

שלום,

לפי רוב הפוסקים אין איסור על נשים ללמוד גמרא ויש שאסרו ממש.
ומקובל על רבים שצורת ושיטת הלימוד העיונית שנהוגה בישיבות כיום איננה מתאימה לנשים משום שהיא מותאמת לראש של גברים. ולכן לא טוב שתלמדנה גמרא.

ולעניות דעתי, יש לימוד (תורה בכלל וגמרא בפרט) שונה לנשים- צורת לימוד ושיטת לימוד שונה ומיוחדת.
וחבל כל כך, שנשים רבות כחלק ממאבק פמיניסטי, מתעקשות לנסות ולחקות את הגברים במקום להשקיע ולפתח את הלימוד התורני הנשי המיוחד להן...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת