לידה בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/02/02 08:19 טו באדר התשסב

שאלה

בשעטו"מ אשתי עומדת ללדת בקרוב, בקורס ההכנה ללידה ביקרנו בחדר לידה וראינו שמיטת היולדת הינה חשמלית. לפני האשה מצויה מערכת כפתורים המיועדת לכיוונון המיטה לפי הנוחות והתנוחה לה היא נזקקת.

כיצד משתמשים במיטה בשבת,האם מותר לה לשנות ולכוונן את המיטה כרצונה?

(ראינו שיש במקום אינטרקום ליולדת של מכון צומת אך מה בנוגע לשאר המכשירים)

אשמח אם הרב יתן סקירה גם לגבי דברים אחרים שיש לדאוג לגביהם בלידה בשבת

תשובה

ב"ה ג' דחוה"מ פסח תשס"ב

לאלי שלום!

לא ניתן להשתמש במכשירים חשמליים שאינם הכרחיים לצורך הלידה שמוגדרת כפיקוח נפש אלא אם כן מותקנת במקום מערכת מיוחדת המפעילה את המכשירים החשמליים על ידי גרמא כמו האינטרקום שאתה מציין בשאלתך. עלייך לבדוק עם בית החולים ענין זה.
מותר לחלל שבת לצורך היולדת, הדבר כולל את ההגעה לבית החולים ואת הלידה עצמה, קיימים פרטים רבים בנושאים אלו, אני מציע לך לעיין בספרי הלכה הסוקרים נושאים אלו, כמו שמירת שבת כהלכתה או ילקוט יוסף ועוד.

בברכת לידה קלה ובשורות טובות

בניהו ברונר

צפת