להעתיק במבחן

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 14/12/06 17:50 כג בכסלו התשסז

שאלה

אני ב"ה לא מעתיקה במבחנים כבר כ- שנה וחצי..

יכול להיות שזו שאלה טיפשית אבל גם בנות שלא מעתיקות אין להם בעיה לגלות לבנות..האם זה בכלל מותר?

תשובה

שלום רב!
קודם כל- כל הכבוד שאת לא מעתיקה במבחנים. זה ממש מכה של הציבור שלנו- הוא מעתיק במבחנים יותר מכל ציבור אחר (למרות שנתפסים פחות). זה לא רק איסור דאורייתא של "גניבת דעת" (מהמורה, מהמעסיק לעתיד, מההורים, מהאונבסיטאות והמכללות ומכל גורם אחר שמעוניין בציונים) אלא גם חילול ה' מאוד מאוד גדול. בעיקר כי ההעתקות ממוסדות כ"כ בתוך בתי הספר שלנו.

לכן [גם לסייע להעתקות הינו אסור], אפילו אם הגניבת דעת היא מפחות גורמים- ישנו איסור של "לפני עיוור".

שנצליח למגר תופעה בזויה זו ממחוזותינו
אריה
צוות ישיבת הר עציון