כתיבה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 26/09/10 11:47 יח בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב ,

קיבלנו שיעורים לחופש ואם אני לא יעשה אני יפסיד ציון.

האם אפשר לכתוב בחול המועד ?

אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

בתודה מראש טל חיון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

ימי חול המועד הם ימי חג המיועדים לשמחה ולמנוחה, ועל כן ראוי שלא להשאיר מלכתחילה עיסוקי חול לזמן הזה.
אם המצב כרגע הוא שנשארו שיעורים שלא נעשו לפני החג השאלה היא האם ישנו הכרח לעשותם בחול המועד:
אם ניתן לדחות את הכנת השיעורים לאחרי החג בלי להפסיד ציון, יש לעשות כן, אך אם אין כלל אפשרות להכין את השיעורים לאחר החג ואי הכנתם תגרום להפסד - מותר לעשותם בחול המועד.

מועדים לשמחה
יאיר

המשיב אינו רב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן