טיגון שניצלים במחבת חלבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/09 17:36 כא בחשון התשע

שאלה

בעקבות מעבר משני מטבחים לאחד נגרמו מספר בלבולים והייתי רוצה לדעת מה דין הכלים בהם נעשה שימוש לא נכון ואם יש אפשרות להכשיר אותם:

1. מחבת חלבית (שבושל בה באותו היום משהו חלבי) שבטעות טיגנו עליה שניצלים. השניצלים טוגנו עם הרבה שמן, כמעט טיגון עמוק, ואני לא יודעת ממה עשויה המחבת - היא כולה שחורה ללא כסף אם זה עוזר...

2. הצלחות עליהם הנחנו את השניצלים כאשר אלו היא חמים אך אפשר היה לגעת בהם.

תודה מראש, רחלי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. המחבת והשניצלים אסורים. את המחבת אם טוגן בשמן עמוק (כפי שנכתב) אפשר להגעיל לאחר נקוי טוב לאחר 24 שעות. את השניצל לזרוק.
2. ממה עשויה הצלחת? מתכת להגעיל, זכוכית - לבני אשכנז היא כעת בשרית (אם הייתה חלבית יש להגעיל שלש פעמים), לבני ספרד אפשר לנקות ולהשתמש (היו שהחמירו גם לבני אשכנז).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון