שאל את הרב

חלומות על בחור

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/09/08 21:57 טו באלול התשסח

שאלה

שלום!

שמי שחר אני בת 14 זה קצת מביך אבל המון זמן{בערך חודש} אני חולמת את אותו חלום שאני בחופה עם מישהו שאני מכירה שהוא מדריך בסניף שלי ואחרי כל כך הרבה זמן שאני חולמת את החלום הזה התחלתי להיתאהב בו אבל ממש וזה לא רגיל !!!!

אני לא יודעת אם החלום אמיתי או לא אבל האם להתחיל ליצור איתו קשרים?

הוא לא אחד כזה שמדבר עם בנות אבל אני לא יודעת מה לעשות!

בבקשה תענו לי מהר ותודה

ענקית על האתר המדהים הזה!

תשובה

שלום ברכה,

תודה רבה על המילים החמות! קיבלתי את שאלתך, שאלה חשובה. אנסה לתת כמה כיווני חשיבה כלליים בנוגע לחלומות. אם לא עניתי לשאלתך או שעדיין יש דברים לא מובנים אשמח אם תפני אלי שוב.

היחס ביהדות לחלומות הוא יחס מורכב, מצד אחד אנו יודעים שאין להתייחס כלל לחלומות ומאידך יודעים אנו שחלומות הם בכל זאת סוג של סימן, ואסביר דבריי. מחד ידועים דברי חז"ל שחלום זה חלק אחד משישים שבנבואה, דהיינו יש בזה משהו קטן של אמת. ולכן יש בגמרא בסוף מסכת ברכות אריכות גדולה להסביר סימנים שרואים בחלומות מה הם אומרים לאדם ואיך אדם צריך להתייחס אליהם. ומאידך אנו יודעים את דברי רבותינו ש´חלומות שווא ידברו´ דהיינו שאינם מורים על שום דבר, ולא לקחת שום דבר מהם למציאות שלנו היום יומית. אם כן מהו היחס הנכון לחלומות? ובמיוחד שהם ממשיכים לפקוד אותך.

היום, בעידן הפסיכולוגיה ותורת הנפש חקרו הרבה על מחשבות וחלומות האדם. וקדמו להם חז"ל הק´ שכתבו שאדם חולם בלילה מה שהוא מהרהר ביום. זאת אומרת, שיש נטייה בנפש האדם, שדברים שהרהר וחשב עליהם ביום הוא חולם עליהם בלילה, חלומותיו הם שיקוף למה שחושב במהלך היום, במה שמעסיק אותו, וכך גם כתבו פסיכולוגים רבים. אך במקרה שלך שזהו חלום שחוזר על עצמו כמה וכמה פעמים ברציפות אולי יש מקום לחשוב שיש פה איזה רמז או סימן מלמעלה?

האמת שחשבתי על זה הרבה, היה לי יותר קל לומר לך שזה כלום ותמשיכי בחיים כרגיל, אך אצלך זה שונה, החלום ממשיך וחוזר... אבל נראה לי, למרות שאני לא מקובל או פותר חלומות, שאת לא צריכה להתייחס לזה וזאת מכמה סיבות. ראשית מכיוון שאת לא בגיל, אם הייתם בני 18-20 או משהו כזה, הייתי אומר שיש מה לבדוק ולבחון. אך עכשיו, שזה בכלל לא בכיוון, הרי יש לכם עוד שנים של בניה אישית והכנה והתבגרות נפשית לפני חתונה! נניח שהייתם מתחילים קשר עכשיו, היית מושכת את זה חמש שנים? הרי זה לא יתכן, באמת!

שנית, בחלומות עם כל זה שיש בהם משהו אמיתי, רובם המוחלט הוא לא אמיתי. כשחז"ל והרבנים מדברים על ´חלומות אמת ונבואה´ כמו שחלומו אבותינו הקדושים, אזי מדובר בצדיקים גדולים שחלמו, כיוסף וחלומותיו וכד´, וגם אז אמרו חז"ל שלא כל החלום אמיתי, וצריך לדעת איך לפתרו, וזה לא פשוט בכלל. אנחנו לא במדרגת הצדיקים שבגמרא ובתנ"ך שחלומותיהם היו קודש קודשים.

לכן אני חושב שאין לך מה להתעסק בחלומות הללו. אני מעריך שהחלומות נובעים ממה שאת מהרהרת בבחור במהלך היום. יכול להיות שחלמת פעם, פעם אחת איזה דבר על הבחור הזה וחשבת עליו במהלך היום, העסקת או עצמך רבות בו, וממילא המשכת לחלום עליו. וזה ממשיך וחוזר מכיוון שאת ממשיכה לחשוב עליו במהלך היום... אני ממליץ לך להתנתק מהמחשבות עליו בכלל, לא לראות אותו, ולא להתייחס אליו, כל פעם שבאים מחשבות עליו במשך היום לסלק אותם. ותתמקדי בבניה האישית שלך, תיקון המידות והתקדמות רוחנית כמה שאת יכולה. ואז תראי שאינך חולמת עליו והוא כלל לא מעסיק אותך. אם אחרי תקופה מסויימית של ניתוק גמור מצידך, עדין יש כזה חלום, תפני אלי שוב ישירות למייל המצורף למטה. אך קודם צריך תקופה של ניתוק וצינון, לא לחשוב ולהרהר עליו בכלל, לנסות לא להתקל בו בסניף.

ואנחנו אנשים מאמינים, שה´ משגיח ומכוון, ואם הוא באמת הזיווג המתאים לך מהשמים, כמו שה´ דואג לכל בריה ובריה בעולם, ה´ גם ימצא את הדרך להפגיש בינכם בזמן המתאים והראוי לנישואין, אחרי ששניכם תיבנו את עצמכם בצורה הכי טובה ושלמה. הרי זהו כל עיסוקו של רבש"ע מאז בריאת העולם, יושב ומזווג זווגים. העיקר הוא, שעכשיו תתרכזי בעצמך, בבניה העצמית שלך, תפילה, מידות, תורה וכד´ וככה תתכונני לבעלך האמיתי שמחכה לך, באמת.

בהצלחה רבה!

יהושע
Yehoshua23@gmail.com

כתבות נוספות