חלב ואבקת חלב נכרי

חדשות כיפה הרב בני לאו 10/07/07 13:51 כד בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

אשמח אם יוכל הרב לענות לשאלתי בהקדם האפשרי.

מה ההבדל בן חלב נכרי לאבקת חלב נכרי?

מדוע אין לאכול אבקת חלב/חלב נכרי?

יש אומרים שזו החמרה, ויש אומרים שאיסור אכילה,

אך אני לא מאמינה שזה איסור אכילה כי אני מכירה רבנים שאוכלים חלב נכרי, והם בחיים לא יעברו על איסור שכזה.

כיצד אפשר לאחר מספר מכובד של שנים שלא אכלתי חלב נכרי פתאום להתחיל לאכול?

יש לעשות התרת נדרים או כדומה?

אשמח אם תייעץ לי איך להתייחס לנושא זה.(בהיותי קטנה ממש(אני בת 13) אכלתי חלב נכרי ונשאר בי זכרון מתוק מדברים מתוקים)איננני יודעת אם לחזור אחורה בחיים במקרים כגון אלה הוא דבר נכון לעשות, או שמא אין לחזור אחורה אלא רק להתקדם ולשאוף למעלה.

אשמח לתשובה בהקדם-

בכבוד רב ובתודה-

רות קליין, הרצליה.

תשובה

לרות שלום
שאלתך רצינית ואינה מאפשרת תשובה מהירה. אני מפנה אותך לחוברת מאד יפה שיצאה אך לאחרונה בהוצאת ראובן מס: "הרב משה פיינשטיין - חלב גוי". זוהי חוברת מתוך סידרה של שאלות ותשובות בעניינים אקטואליים. החוברת מכילה תשובה של הרב פיינשטיין (שהוא המקור המרכזי להתייחס לחלב נכרי עם פיקוח ממשלתי כאילו היה "חלב ישראל"). התשובה מוארת ומוסברת היטב. הכתובת של ראובן מס: massculture.co.il