חורים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/05/07 10:55 ח בסיון התשסז

שאלה

יש לי שאלה שאני רוצה לדעת הרבה זמן..

האם מותר חור באוזן למעלה?!

והאם מותר נזם?!

ועם אסור.. אז למה?!

תודה!

תשובה

שלום וברכה!

מבחינה הלכתית צרופה אין שום איסור שהבת תשים נזם או תעשה חור באוזן למעלה. אמנם צריך לתת תשומת לב לשני דברים, א. מה הנורמות בחברה ואיך הדבר נתפס? וב. מה את משדרת בזה?

א. אם נזם וחור באוזן למעלה לא מקובל (זה מה שקורה היום בחברה הדתית), אז יש להמנע מזה.

ב. אם השדר הוא מרד, להיות מובדלת בחברה וכד', אז אסור. אם את רוצה את החורים ליופי בלבד ולא מתכוונת לשום שדר אחר, אז מותר. ברם עדיין יש את הבעיה של הסעיף א'.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון