זיווג משמים? אבל אני נרתעת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 01/03/08 23:34 כד באדר א'

שאלה

בסעתא דשמיא

שלום כבוד הרב!

אני בת... ממשפחה דתית לאומית לפני כשנתיים עברתי תהליך ניכר של התחזקות. כרגע אני בשרות לאומי.

הזדמן לי להכיר בחור וכיוון שהכל היה נראה לי כמו סיעתא דשמיא ממש מן "צרוף מקרים" שכזה חשבתי ששווה לנסות את זה. אכן בררתי על הבחור ודיברנו וראיתי שהוא מתאים לי מכל הבחינות. כשנפגשנו הייתה לי בעיה עם המראה שלו ובפגישה השניה התרגלתי לזה קצת ובנתיים אני רוצה להמשיך לנסות.

הבחור... יש לו בעיה גופנית מסוימת.. כרגע הכל בסדר אך הבעיה מאוד מרתיעה אותי וכל פעם כשאני רואה אותה יש בי מן צמרמורת כזו ואני לא יודעת אם אצליח להתרגל לזה...

יא אצלי עוד בעיה: כמו שאמרתי אני בשרות לאומי, אמנם חשבתי על חתונה בקרוב אך לא תכננתי לעצמי כלום זאת אומרת שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד. ואיך אוכל לפרנס? אני רוצה בעז"ה בעל לומד. ואני באמת רוצה להתחתן בקרוב אך אני לא רואה איך זה מתגשם במציאות. ברור שהכל מאת ה' וה' מכוון אך מה אני אמורה לעשות? אני ממש לא יודעת מה אני רוצה- אם ללכת כרגע ללמוד או לעשות עוד שנה שירות..

אני כ"כ מבולבלת, מצד אחד אני אומרת לעצמי שחבל שנכנסתי לזה. מצד שני- ה' זימן לי...

מה עושים??

תודה וסליחה על הנסוח המבולבל.

שבוע טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
בשום פנים ואופן אין להתחתן עם אדם שדוחה אותך מבחינה גופנית. ייתכן שתתרגלי לזה - אך ייתכן מאוד שלא. דחייה גופנית היא הרסנית לקשר שבין איש ואשתו, והרבה פעמים היא רק מחריפה אחרי הנישואין. הבעיה שאת מתארת (שמחקתי מן השאלה כדי שלא יהיה זיהוי) אולי מפריעה לך מאוד, וזה לגיטימי, אך יהיו בנות שזה לא יפריע להן כלל, ולא ירגישו בבעיה זו, ואחת מהן בע"ה תתחתן עם בחור זה.
בשום פנים ואופן אין להניח שזהו זיווג משמים, ובגלל זה להתחתן, למרות שאת לא מרוצה. אולי זהו ניסיון משמים, לבדוק האם תעמדי בלחץ, ואז כדי לעמוד בניסיון את צריכה לא להתחתן? האמת היא שאיננו יודעים את מהלכי ה', ואנחנו פשוט צריכים לעשות מה שנכון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן