"ואהבת לרעך כמוך"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/16 11:14 יז באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,יש לי שאלה לגבי עבודתי בתורה. אשמח אם תענה לי תשובה מהירה.

מדוע הקב"ה ציווה אותנו לאהוב כל אדם מישראל, ולא גם מעמים אחרים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האהבה היא במעגלים מתרחבים והולכים:
תחילה חובה לכבד את ההורים: מצוות כיבוד הורים.
לאחר מכן מעגל המשפחה: רואים זאת אצל הכהנים שהם נטמאים רק לקרובים ראשונים - אמו, אביו, בנו ובתו, אחיו ואחותו הבתולה, אשתו ומת מצוה.
לאחר מכן מעגל הקהילה - עניי עירך קודמים.
ואז מעגל השבט (לא רלוונטי) ומעגל העם.
אבל זה לא נגמר כאן.
יש בהחלט חובה לאהוב את כל בני האדם, כך כותב הרב קוק (בספר 'מידות הראי"ה'): האהבה צריכה להיות מלאה בלב לכל.
אהבת הבריות צריכה להיות חיה בלב ובנשמה, אהבת כל האדם ביחוד. ואהבת כל העמים כולם, חפץ עילוים ותקומתם הרוחנית והחמרית, והשנאה צריכה להיות רק על הרשעה והזוהמא שבעולם.