שאל את הרב

הרהורים ליום העצמאות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/05/08 01:02 ג באייר התשסח

שאלה

בס"ד

חברים יקרים,

" זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו"- האומנם?!!?

יום העצמאות למדינת ישראל זהו חג לאומי והאמת שאני מאוד מאוכזבת ואפילו עצובה. בנסיבות שהן לא בהכרח בגללי נקלעתי לעיר, למדרחוב בירושלים בערב חג העצמאות והאמת זה עשה לי כ"כ רע!! הסתכלתי ובאמת לא האמנתי למה שראיתי, חבר'ה שלנו מהציבור הדתי לאומי נכח במקום, והאמת היא שהמקום ממש לא היה בעל מטען רוחני, בלשון המעטה.

חבר'ה, האם פעם חשבנו לעצמנו באמת מהי מהותנו?, האם באמת הסתכלנו לנבכי נשמתנו אנו ועשינו חשבון נפש כנה ואמיתי על מה השמחה?! האם ניתן לכנות את חיקוי תרבות המערב בתור שמחה אמיתית על תחייתה של האומה היהודית?? אני בטוחה שהתשובה לשאלות היא דיי ברורה וזועקת. אני בטוחה שאם כל אחד מאיתנו יתבונן לתוך תוכו הוא יבין שעצם החגיגה היא הודיה לה', הודיה לריבונו של עולם על זה שהקים וסייע בידנו להקים מדינה אחרי שנים ארוכות בגלות הקשה והכואבת. האם באמת בעצם חיקוי תרבות לא יהודית אנחנו מצליחים להתחבר לנשמה שלנו ולהודות לה'??

תחשבו על זה!! אני מקווה שהצלחתי לעורר למחשבה ולו במעט. שנזכה לביאת משיח במהרה בימנו אמן!! ושנשמע רק בשורות טובות. חן.

לצוות האתר, אשמח שתפרסמו זאת. תודה, ויישר כוח עצום על מלאכת הקודש של זיכוי הרבים.

תשובה

שלום רב,

תחושותייך חשובות ויישר כח שפירסמת אותם.
משל למה הדבר:
לאדם שקנה לאשתו רכב יוקרה (לדוג' רכב שעולה 1,000,000 דולר). האישה נסעה ברכב ובשלב כלשהוא איבדה את השליטה על הרכב. הרכב נכנס לתעלה נשרט והתלכלך. כשחזרה האישה הביתה היא פנתה אל בעלה ואמרה לו שהרכב קצת שרוט ומלוכלך וצריך לתקנו ולנקותו.
אישה כזו לא תאמר לבעלה הרכב שקנית לי לא שווה ודפוק (הוא אכן קצת דפוק מהצד).

כך גם אנו, קיבלנו מדינה (ששווה יותר מכל הון שבעולם) לצערינו היא קצת נוטה על צידה ויש קצת לכלולך וקצת .... (כל אחד כדמיונו).

צריך לפנות לאבא ולומר לו אנא עזור לנו לתקן.אך ח"ו לא לבגוד ולא לדבר סרה בארץ חמדה.

מועדים לשמחה בציפיה לגאולה שלמה.
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

כתבות נוספות