העתקה במבחן

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/06/07 10:29 ג בתמוז התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני לומד במכללה ובמבחן שעשיתי, ראיתי כמה מחברי לכיתה מעתיקים ומעבירים תשובות. האם עלי ליידע את המרצה בנידון?

תשובה

אינני חושב שאתה צריך ליידע את המרצה, החובה עליך לפי התורה, היא מצוות תוכחה "הוכח תוכיח את עמיתך". כמובן, יש לעשות זאת בצורה מכובדת, כל אחד- בשיחה אישית, שאחרים לא ישמעו (שלא תגיע להלבנת פנים, חלילה) אך אם אתה מעריך שתוכחה שלך תגרום להם להתפרץ כלפיך בצעקות, עלבונות ודברים אסורים אחרים- אל תוכיח.