העסקת עובדים בשבת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 05/09/07 10:55 כב באלול התשסז

שאלה

שלום רב,

אני מנהל יחידת מיחשוב.

לצורך ביצוע עבודות תשתית אנו נדרשים לבצע השבתה כללית של המערכות והפועל היוצא הוא שהעובדים בחברה לא יכולים לעבוד בזמן זה.

ההשבתה הדרושה היא לכשש שעות עבודה.

ההנהלה מבקשת לבצע את ההשבתה בשבת.

ביצוע העבודה בשבת כרוך בחילול שבת של כ 6-7 אנשים של החברה החיצונית שמבצעת זאת ועוד עובד החברה שצריך לפקח ולבצע בדיקות תקינות בסיום.

אני דתי וכמובן לא יכול להיות נוכח בזמן ההשבתה.

הפתרון הוא לבקש מעובד שלי שאינו דתי להיות נוכח במקומי.

ברור לי שהנושא בעיתי כי אני גורם לחילול שבת של אנשים אחרים בכך שאני מזמין את העבודה בשבת.

האם יש איזשהו מוצא הלכתי לבעיה זו או שעלי להילחם בהנהלה ולבצע זאת על חשבון יום השבתה מעבודה של כלל עובדי החברה (וההשלכות הגדולות שיש לכך).

תודה.

תשובה

שלום וטוב.
אם יש אפשרות לבצע את הפעולה על ידי נוכרים, ייתכן שאפשר למצוא דרך להקל. כתוב לי אם זה ריאלי.
אך בהנחה שמדובר על עובדים יהודים, אינני רואה כל דרך להתיר הזמנת עבודה בשבת - כפי שגם אתה ראית מעצמך את הבעייתיות שבדבר.
נסה לחשוב באופן יצירתי איך לפתור הבעיה, למשל: לבצע את ההשבתה בלילה מעבר לשעות העבודה, או בערב שבת או ערב חג וכו'.