הלכה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/10/10 12:49 יט בחשון התשעא

שאלה

שלום רב ..

שמי יפית בת 21

ורצוני לשאול כמה שאלות שאני רוצה לדעת עליהן כדי להתחזק בע"ה

1) למה אסור להסתובב בבית עם מכנסים (פיג'מה )

שאין גברים בבית?

2) למה אסור לאכול מאכלים שיש בהם אבקת חלב נוכרי?

3) האם מותר ללכת בחוץ או בבית עם מכנסי אלדין??.

תודה רבה ויום טוב!!

תשובה

שלום
1. מותר
2. מותר ויש מחמירים
3. אני לא מכיר - הכלל הוא שמגמת הצניעות היא להסתיר ולטשטש את פישֹוק הרגליים, ולכן הנשים מתוך תחושת הצניעות הטבעית שלהן נהגו מימים ימימה ללבוש שמלות וחצאיות ולא מכנסיים, שהמכנסיים מבליטים את פישֹוק הרגליים, ואילו השמלה מטשטשת.ולכן לדעת כל הפוסקים אין לנשים ללבוש מכנסיים במקום שמלה או חצאית משום גדרי צניעות, ואמנם יש מחמירים ואומרים שיש בזה גם איסור "לא ילבש", אך להלכה, רוב הפוסקים אוסרים מכנסיים רק מחמת הצניעות, ולכן [במקום שאין פגיעה בצניעות, אין איסור בלבישת מכנסיים. כגון אשה שרוצה ללבוש בלילה מכנסי פיג´מה, מאחר שהדבר נעשה בתוך ביתה, אין בעיית צניעות, והדבר מותר. וכן נשים שירצו להתעמל במקום סגור, מותר להן ללבוש מכנסי טרנינג].

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997