דברים ערכיים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/12/06 23:16 ב בטבת התשסז

שאלה

שלום רב!

בזמן האחרון אני התחזקתי המון ברוחניות ובשאלות אמונה,ברור לי שאני צריכה עוד הרבה להתחזק, אבל עכשיו אני רוצה מאוד לעשות הרבה דברים עם השבט או בלעדיו, הייתי רוצה לעסוק אך ורק בדברים בעלי משמעות, אך אאיני יודעת מה אוכל לעשות, שהרי איני יכולה לתרום כל כך הרבה חוץ מהדברים בבני עקיבא. הייתי רוצה עצות לדברים ערכיים שאוכל לעשות ולמלא את זמני החופשי איתם במקום לבזבז זמן מול הטלוויזיה וכו'

בתודה

אבישג

תשובה

לשואלת שלום רב.
אפשר להתעסק בכמה תחומים שמתאימים לגילך. אפשר ללמוד - הלכה, אמונה, תנ"ך, מה שמעניין אותך - מתוך ספרים או שיעורים מוקלטים (באינטרנט למשל). אפשר הרבות בחסד. חסד יכול להיות בבית, לקחת חלק גדול יותר בעזרה בבית וכד'. ויכול להיות גם בחוץ. כאן יש צורך להתייעץ עם מישהו כגון מחנכת או יועצת חינוכית בבית הספר וכד'., שיעזרו למצוא מסגרת מתאימה באיזור. וכמובן אפשר להתפלל או לקרוא תהלים וכד'.
בברכה
אפי קיציס