ברכת המזון

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/12/08 15:21 יט בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה בקשר לברכת המזון:

בקטע של "נודה לך.." כתוב אח"כ "ועל בריתך שחתמת בבשרנו"- האם נשים אמורות לדלג על הפסור הזה? כי הרי הכוונה כאן לבנים לא? (ברית מילה)הרי זה לא הברית שה' עשה עם אבותינו. כי כתוב "בבשרנו" ככה שמעתי פעם ואני לא יודעת מה לעשות. אשמח אם תענה לי במהרה ככל האפשר על שאלתי.

שיהיה לך יום נעים.

להתראות

תשובה

נשים לא צריכות לדלג על הביטוי "ועל בריתך שחתמת בבשרנו", היות וברית המילה חקוקה בבשר עם ישראל. נכון, היא חקוקה רק בגוף הגברים, אך המצווה ניתנה לעם שלם, כחלק ממערך המצוות השלם, שחלקן מקיימים רק גברים, חלקן- רק נשים, חלקן מקיימים רק כהנים, חלקן מקיימים רק לויים וכו'.