ברכת ''המוציא''

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 29/11/10 17:48 כב בכסלו התשעא

שאלה

שלום וברכה,

כאשר אני קובעת סעודה ומברכת ברכת "המוציא לחם מן הארץ" על לחם האם זה פוטר גם את השתיה? שמעתי שיש דיעה שאומרת שכדאי לברך שהכל ולשתות מעט מים לפני הסעודה...

תודה מראש...

תשובה

שלום
רבים כתבו שזו מידת חסידות בלבד (כך משמע מהרמ"א, אול"צ ח"ב יג, ו, ברכ"ה ח"ג י, 253, ילקוט יוסף קעד, ה).בפועל רבים נוהגים שלא לדקדק ולברך על שתייה לפני הסעודה. ומ"מ הנוהג כן צריך להקפיד מאוד לשתות פחות מכשיעור המחייב ברכה אחרונה, שאם ישתה כשיעור, יכנס לספק גדול יותר, שלדעת רבים יצטרך לברך על מה ששתה ברכה אחרונה ולהלן הרחבה ומקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997