ברכת החמה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 31/03/09 21:30 ו בניסן התשסט

שאלה

מה העניין של ברכות החמה, האם צריך להיות בחוץ לברך את הברכה , והאם זה נכון שבכל הפעמים שברכת החמה נפלה בערב פסח קרו ניסים גלוים ומפורסמים כמו קריעת ים סוף?

תשובה

פעם בעשרים ושמונה שנים מתחדש אחד מחוקי הטבע , והוא שהשמש חוזרת לאותו זמן בים באותו יום בשבוע שבו היתה בשעת בריאתה.
הדבר הזה- חוקי הטבע המדהימים - מפעים אותנו בכל פעם מחדש, ואנחנו מברכים על כך "עושה מעשה בראשית".
כיון שזו ברכה נדירה כ"כ, נהגו לברך אותה במעמד מיוחד, ברוב עם, בשעה שניתן לראותה באותו יום רביעי, שהפעם חל בערב פסח.
בשנת יציאת מצרים לא היתה זו שנת ברכת החמה לפי חשבונינו, אולם מצב שכזה שהזמן הוא בערב פסח הוא באמת נדיר ביותר, ומאז בריאת העולם זו הפעם ה12 שזה קורה.