ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 18/09/10 23:57 י בתשרי התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

בערב יו"כ עברתי תאונה, וחברות שלי אמרו לי שאני צריכה לברך הגומל- רציתי לדעת האם אני באמת צריכה לברך? אם כן, מתי אני צריכה לברך?

תודה רבה ושנה טובה

מורן

תשובה

שלום

מי שהיה במצב בו היה נתון בסכנה וניצל, חייב לברך הגומל.
לצורך הדגמה: אם מישהו נסע בפראות לכיוונך, והיצלחת לחמוק מפגיעה, אז הקב"ה עזר לך, אך עדיין אין יציאה ממצב סכנה כי לא ממש היית בסכנה.
אך אם חלילה את או רכבך נפגע בתאונה, בצורה שהייתה עלולה לסכן חיים ובכל זאת יצאת ללא פגע או עם פציעה (וניצלת ממות), אזי חייבים להודות לקב"ה על ההצלה.

ראוי לברך במנין של עשרה גברים. ניתן לקיים סעודת הודאה לציון הנס ואז לברך. אפשר גם בתום אחת מהתפילות לכנס עשרה גברים שיענו אמן על הברכה.

בשורות טובות
חג שמח