ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 26/12/08 01:55 כט בכסלו התשסט

שאלה

שלום,

קרה לי מאורע לפני כשנתיים שהייתי רוצה לדעת האם צריך לברך עליו ברכת הגומל.

רציתי לדעת על מה צריך לברך ברכת הגומל?

האם ניתן לברך ברכה זאת בבית לבד או שצריך מניין בבית הכנסת או משהו כזה?

תודה מראש

תשובה

הגומל מברך מי שנפל למשכב, כלומר חלה במחלה קשה והבריא (כדוגמת אישה שילדה), מי שהיה בכלא ויצא, מי שחזר מדרך רחוקה, מי שניצל מסכנה שארעה לו.
את ברכת הגומל יש לברך במנין גברים, אין חיוב שהדבר יהיה בבית כנסת.
אם לא ברכתה, אין לברכה תפוגה ואפשר לברך על הצלה שארעה לך אפילו שנים אחרי ההצלה. בכל אופן כדי וראוי להזדרז ולברך ככל הניתן קרוב לזמן האירוע.