ברכת ''הגומל''

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/12/08 21:46 ד בכסלו התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לפני כמה ימים כשנסעתי ברכבי עברתי תאונת דרכים קטנה, ממנה יצאתי ב"ה בנס. הבנתי שאני צריכה לברך "הגומל".

שאלתי היא כזאת:

מאז שילדתי לפני כשנה טרם ברכתי הגומל מסיבות שונות. האם בהזדמנות הזאת כאשר אברך אוכל לכוון להוציא באותה ברכה גם את מה שאני חייבת מהלידה, או בכל מקרה עלי לברך בנפרד ברכה נוספת? האם יש "חוק התיישנות" על העניין הזה..(כלומר אחרי פרק זמן מסויים כבר אין עניין לברך)? מה עושים במקרה כזה?

תודה רבה.

תשובה

שלום ע.,

1. אין מברכים ברכת הגומל אחת על שני אירועים שונים.
2. עדיף לברך תוך שלושה ימים מהאירוע. אם לא ברכת תוך שלושה ימים אין "חוק התישנות" - תמיד אפשר לברך.
בברכה, דוב ברקוביץ