ברכה אחרונה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 26/10/10 18:46 יח בחשון התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אם יושבים מספר אנשים בסעודה אך כל אחד מהם אכל פחות מכזית ויחדיו אכלו יותר מכך האם מחויבים בברכה אחרונה?

בוסף אם אכלתי בסעודה פחות מכזית עץ ופחות מכזית מזונות באותה סעודה האם יש מקום לברכה אחרונה אם ביחד השיעור שלהם הוא מעל כזית ואם כן איזו ברכה?

בתודה מראש,

אריאל,

תשובה

שלום

א. דיני ברכה אחרונה הם אישיים. אין כל השפעה אם אדם אחד אכל חצי כזית, ואחר אכל חצי.

ב. לגבי צירוף מאכלים לכזית.
ניתן לצרף מאכלים זה לזה, ומשקים זה לזה (משקה ומאכל אין לצרף).
אם חצאי הכזית הם מאותו ברכה (ברכת המזון למשל) אז אין בעיה. אם חצאי הכזית הם מברכות שונות כגון חצי כזית לחם עם חצי כזית בסקויט - יברך על המחיה, חצי כזית בסקויט עם חצי כזית שוקולד יברך בורא נפשות.

("וזאת הברכה" פרק ה')

כל טוב