בישול במקרוגל

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 10/02/03 04:52 ח באדר א'

שאלה

לכבוד הרב

שמי לורין וברצוני לדעת האם מותר לבשל בשבת במקרוגל ולהשתמש בקרינתו. אם לא מדוע?

בתודה

לורין

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הרב משה פיינשטיין דן בשאלת המיקרוגל בשבת. כידוע בשבת חייבים בבשול באש או בתולדותיו. לעומת זאת, בשול בחמה מותר. רש"י במסכת שבת מסביר שבשלו בחמה מותר מפני שאין דרכו בכך. אולם אם יווצר מצב של בשול שהוא אינו באש אבל דרכו בכך יהיה אסור. על פי סברה זו אסר רב משה פיינשטין בשול במיקורגל בשבת שכן דרכו בכך
בברכה
מאיר נהוראי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן