אמצעי מניעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/04/02 16:19 יח באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה,

אנחנו נשואים 3 שנים יש לנו בע"ה שני בנים, אנחנו ממש אחרי הלידה של הבן השני. רצינו לדעת באיזה אמצעי מניעה מותר להשתמש ע"פ ההלכה ולכמה זמן.. כאשר מכורח המציאות אין אנו מוכנים נפשית בעיקר וגם פיננסית לילד נוסף בזמן הקרוב? תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות

לפי פסק החזון איש ופוסקים במהלך השנתיים הקרובות תוכלו להשתמש באמצעי מניעה. הרצוי ביותר מבין הסוגים השונים הוא הגלולה. אחריו - ההתקן, שגם בו יש בעייתיות כיון שהוא עלול לגרום לכתמים.
אחרי שנתיים אני מקווה שתוכלו להמשיך להרחיב את משפחתכם.
מ"מ אינני בטוח שהשיקול הכלכלי כפי שהצגתם עומד במבחן ההלכה וכשהשאלה תחזור להיות מעשית, יש לברר גם אותו.

בברכה,

שי