אי כיבוד אב

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 09/11/09 17:35 כב בחשון התשע

שאלה

מיום גירושי ילדיי המשותפים נתלשו ממני למרות ששילמתי עליהם מזונות וכשיכולתי לרוב עזרתי להם רק שיהיה להם טוב. יש לציין כי ילדי דיברו ומדברים איתי כל זמן שהם צריכים משהו אחרת יכולים לעבור שבועות וחודשים עד שמישהו נזכר שיש אבא בשטח.

את הנכדים אני בקושי רואה וכשאני רואה אותם אני ממש לא נהנה מהם כי הם לא מדברים איתי ולמעשה לא מכירים אותי.

עוד אציין כי ילדיי ונכדיי פועלים רק לפי הוראות מגרושתי אשר עושה את המקסימום על מנת שלא אוכל לראות או לדבר עם ילדיי.

איך עליי להתייחס לילדיי ונכדיי?

אני אדם חולה סכרת קשה מחלת ריאות קשה COPD אי ספיקת לב ובעיות בכלי דם.

כשהייתי מאושפז ילדיי עשו טובה וביקרו אותי לפעמים או לא ביקרו בכלל.

תשובה

שלום
אין תחליף לשיחה פתוחה וכנה עם ילדיך, אני סבור שתגלה מה גורם המפריע לקשר בינכם ואני מניח שגרושתך כבר אינה כה משפיעה על ילדיך בגילם הבוגר , יכול להיות שתגלה שנראה להם שאתה עצמך אינך מעוניין בקשר עימם ויכול להיות שהיית עסוק בעבר ולא השקעת מספיק בקשר.
לדעתי עליך לחפש את הזמן הבשל והמתאים מבחינת האוירה כדי ליצור שיחה גלויה.
ברכה והצלחה