איסור ייחוד

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 10:15 יז בסיון התשסז

שאלה

האם מותר לקומונרית לשבת בשיחה אישית עם מדריך כשהם לבד בחדר מדריכים??

חשוב לציין שהשיחה ביניהם היתה בשעה לא סבירה

בסביבות עשר וחצי - אחד עשרה בלילה שבזמן זה כבר אף אחד לא מגיע לסניף!

תודה..

תשובה

שלום וברכה!

אם אף אחד לא יגיע לסניף ואין נפש חיה בסניף, אז מדובר באיסור יחוד. אמנם אם יש עוד אנשים בסניף, אז אין זה איסור יחוד. יתכן שבמקרה של הקמונרית והמדריך אולי היה צריך להגיע עוד מישהו ולא היה ידוע מתי יבוא והייתה דלת פתוחה או אור היה דלוק והם ישבו בצורה כזאת שכל העוברים והשבים ברחוב יכולים לראות את המתרחש בחדר, אז הם לא עברו על איסור ייחוד. צריך לדון כל אדם לקו זכות! ברם, אם כל התנאים להיתר שמניתי לא היו, אז , לצערי, מדובר בעברה על איסור יחוד.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבתת הר עציון