פורים בבידוד קורונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/03/20 00:31 יג באדר התשפ

שאלה

הרב! חזרתי לפני שבוע מאוסטריה, עכשיו הודיעו לי להיות ב בידוד בגלל הקורונה עד יום חמישי הבא!

מה אני עושה מבחינת מצוות פורים?

תשובה

☢ אמרו חכמים: "חמירא סכנתא מאיסורא". קיימת סכנה בריאותית בעקבות מחלת הקורונה. הגוף המוסמך לתת הנחיות הוא משרד הבריאות, והנחיותיו מחייבות מבחינה הלכתית.

1. פרשת זכור- מצווה מהתורה לשמוע פרשת זכור. מי שנמצא בבידוד יקרא את הפרשה מחומש בביתו. יעשה תזכורת, וכשנגיע לפרשת "כי-תצא" בספר דברים ונקרא שוב את הפסוקים, יכוון לצאת ידי חובה של שמיעת הפרשה בציבור מתוך ספר תורה (וכן הקורא יכוון).

2. קריאת המגילה - למי שיש מגילה כשרה, יקרא לבדו בברכה מתוך המגילה, גם אם איננו יודע את הטעמים. אם יש אפשרות, אחר יקרא לו מעבר לדלת. כשאין מגילה ואין ברירה אחרת, ישמע את קריאת המגילה בשידור ישיר בשיחת טלפון ויעקוב מתוך תנ"ך שבידו.

(היסמכות על דעת אג''מ בשעת הדחק)

3. משלוח מנות- ישאירו לו משלוח מנות על פתח הבית.

הוא בעצמו לא יכין משלוח מנות לאחרים בכדי לא לסכן אותם (נועצנו ברופאים). הדרך לקיים את המצוה: ימנה טלפונית מישהו שיכין וישלח משלוח מנות בעבורו, וישלם לו את עלות המשלוח.

4. מתנות לאביונים יקיים דרך האינטרנט. כשנותנים בו ביום.

✨ יהי רצון שה' יאמר לצרותינו די, ויקוים בנו מקרא שכתוב "כי אשב בחושך, ה' אור לי".