פגם הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/02/19 17:24 ח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לצערי חוטא בפגם הברית,

והכי קשה אני פוגם על תמונות של בנות ישראל.

יש תיקון לזה ??

תשובה

שלום צדיק.

אני מתכוון לזה ברצינות

חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

ולכן מכיון שאתה לא רוצה בזה, וזה כואב לך, ואתה מתבייש בזה, זה מעיד על צדקותך.

הכי חשוב, זה לא ליפול בייאוש. כלומר, גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

התיקון קודם כל הוא החרטה על הנפילה, הווידוי, והרצון החזק שזה לא יקרה שוב.

צריך כמובן גם להשתדל מאוד שזה לא ימשיך, ולכן למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, וכך גם על כל כלי אחר שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהילים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין. ואפשר גם לפנות אליהם בטלפון.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

אם כל זה לא מסייע, אני מציע לפנות לסיוע של איש מקצוע. אני חושב ש'חברים מקשיבים, יוכלו להמליץ.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´