הנחה בתשלום על תנאי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/08/18 16:34 ט באלול התשעח

שאלה

שלום הרב,

חברה שלי ואני עושות קייטנה. התשלום של הקייטנה הוא על פי ימים. כל יום- 100 ש"ח.

סיכמנו עם אחד ההורים שישלם לנו פחות, בגלל שידענו שהוא צריך הרבה ימים והמחיר עדיין השתלם לנו. אבל עכשיו, אחרי שהקייטנה כבר התחילה, הוא ביטל די הרבה ימים, וזה גורם לנו להפסד.

האם עלינו לבקש ממנו את התשלום המלא שקבענו מראש בהתבסס על כמות הימים שהוא נתן לנו, או שהוא ישלם לנו לפי מספר ימים שילדיו אכן הגיעו, מפני שהודענו מראש שהמחיר נקבע על פי כמות ימים?

תשובה

לשואלת שלום,

יש לנו כלל חשוב בכל התקשרות ממונית בין אנשים: "כל תנאי שבממון קיים". הכוונה היא שכל הסכמה הדדית יש לה תוקף הלכתי.

לכן- במידה וסיבת ההנחה נאמרה לאותו אב מראש, אם לא עמד בתנאי העסקה - יש לחייבו במחיר המלא 100 שקלים לכל יום.

המשך קיץ נעים!