ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 15/06/07 14:51 כט בסיון התשסז

שאלה

שלום!

שאלתי קשורה לתחיית המתים, איזה הסבר ניתן (אם בכלל ישנו אחד כזה או שגם עניין זה אינו ניתן להסבר כמו תחיית המתים עצמה..) לעובדה שיש לכאורה סתירה בין כך שכל המתים בבוא העת יקומו לתחייה לבין עניין גלגול נשמות? לאיזה גוף נשמה שעברה מס' גלגולים בעולם זה, תחזור?

תודה :-)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אין תשובה ברורה לדבר כי אנחנו לא יודעים איך הדביר יהיו בזמן תחית המתים. יש מסבירים שהנשמה תחזור לאותו גוף שהשלים את התיקון או שהיה הכי צדיק מהשאר.
ברם, כידוע לא כל גדולי שיראל סברו שיש גלגול נשמות. הרמב"ם ורס"ג התנגדו בתוקף לתפיסת גלגולי נשמות. דווקא סתירה שהצגת מהווה הוכחה עבור שיטתם שאין גלגולי נשמות והנשמה תחזור לגוף שהייתה בו, כי לא היה לה אף פעם גוף אחר.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן