ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/08/09 10:05 טו באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לרב

יש לי מספר שאלות בבקשה:

1. מה שיעור אכילת "מזונות" שמחייב ברכת "על המחיה"? אשמח אם הרב יתן לי בבקשה איזושהי דוגמא שאוכל לאמוד על פיה.

2. למה לא אומרים "תחנון" בימים הבאים: חול המועד, חודש ניסן, כשיש חתן, כשיש סנדק, ט"ו באב?

3. לפעמים אני לא מבטא בשלמות מילים בתפילה ואני מרגיש שאם לא אחזור על המילים זו חוצפה כלפי שמיא ומצד שני - התפילה לוקחת לי ככה המון זמן. מה לעשות?

תודה רבה.

תשובה

1. בערך גודל של קופסת גפרורים. 27 סמ"ק.
2. ימי שמחה, לא מזכירים בהם עוונות.
3. להשתדל לומר נכון, ע"י שקוראים מתוך הסידור, זה עוזר גם לאמירה וגם לכוונה.