הגר"א על הגייה הספרדית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/06/18 19:54 כב בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב.

האם הגאון מוילנא אמר שההגייה הספרדית יותר נכונה? אם כן היכן?

האם הוא אמר משהו על ההגיה האשכנזית?

תשובה

שלום,

לא מכיר מקור כזה. בעניין ההגיה הספרדית ותשובה מקיפה בנושא אני ממליץ לך לעיין בשו"ת משפטי עוזיאל מאת הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל בכרך א סימן א.

חלק עליו הרב קוק, בהסכמתו לספר הנ"ל. חיזק אותו הראשל"צ יעקב מאיר, גם כן בהסכמתו לספר הנ"ל.

כמו-כן ישנה אגדה אורבנית על בחירתו של אליעזר בן יהודה ז"ל בהגיה הספרדים עקב אישפוזו בבית חולים בצפון אפריקה. אפשר למצוא במרשתת.