ראש מחלקת ביטחון מידע (מחב"ם) היוצא בצה"ל, אל"ם ג', חושף כי במהלך המלחמה נפתחו יותר מ־30 חקירות ביטחוניות פנימיות - בהיקף שלדבריו משתווה לעשור שלם של פעילות ביטחונית רגילה.
"צה"ל דלף את עצמו לדעת"
על פי הדברים שנאמרו בכנס פנימי והובאו בגל"צ, מדובר בחקירות שנועדו לאתר הדלפות מתוך צה"ל ולנסות להבין את היקף זליגת המידע משדה הקרב. במקביל, התייחס אל"ם ג' לתופעות של פרסום מיקומים ותיעודים בזמן אמת על ידי חיילים.

לדבריו, "אתגרים כאלה לא פגשנו. צה"ל דלף את עצמו לדעת, זה נמשך תוך כדי המלחמה ואפילו התגבר". עוד הוסיף כי חיילים העלו לרשתות החברתיות מיקומי פעילות ותיעודים מבצעיים בזמן אמת, וכי מדובר בתופעה שחזרה על עצמה למרות הפקת לקחים קודמת.
גורמים עוינים בתוך מדינת ישראל
בהקלטות נוספות שפורסמו מהכנס אמר ראש מחב"ם היוצא כי "יותר מ־30 חקירות ביטחוניות נפתחו תוך כדי המלחמה כדי לנסות ולהצביע על גופים שמדליפים - זה שווה ערך לעשור אחורה". עוד חשף כי לצד האיומים הפנימיים, מתנהלת גם פעילות מודיעינית מצד גורמים עוינים בתוך שטח ישראל. לדבריו, שב"כ עצר יותר מ־80 חשודים שנכנסו לבסיסי צה"ל ואספו מודיעין עבור גורמים זרים.
בצה"ל ובמערכת הביטחון מתייחסים לתופעה בחומרה, כאשר לדבריו מדובר בשילוב של הדלפות פנימיות לצד ניסיונות ריגול חיצוניים - המייצרים אתגר ביטחוני מתמשך בתוך המערכה המתמשכת כבר כמעט שלוש שנים.