חמאס הודיע כי ישחרר היום 4 חללים: גיא אילוז, דניאל פרץ, יוסי שרעבי וביפין ג'ושי

לאחר שחרור החטופים החיים, חמאס בהפרה חמורה של הסכם עסקת החטופים, ובניגוד לסיכומים הודיעה שתשחרר היום רק ארבעה חטופים חללים: גיא אילוז, דניאל פרץ, יוסי שרעבי וביפין ג'וש. דובר צה"ל הגיב להפרה: "דורשים מחמאס לעמוד בהסכם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/10/25 16:18 כא בתשרי התשפו | עודכן בתאריך 13/10/25 16:36

חמאס הודיע כי ישחרר היום 4 חללים: גיא אילוז, דניאל פרץ, יוסי שרעבי וביפין ג'ושי
כוחות חמאס ברצועה, צילום: Ali Hassan,Flash90

לפי ההסכם שנחתם, ארגון הטרור חמאס אמור להחזיר היום (ב') את כל 48 החטופים והחטופה לשטח ישראל - החיים והחללים. לאחר חזרתם של 20 החטופים החיים, חמאס הודיע שרק ארבעה חללים ישוחררו היום - הפרה בוטה של ההסכם. חמאס פרסמה בהודעה רשמית את שמות החללים שישוחררו ראשונים: גיא אילוז, דניאל פרץ, יוסי שרעבי וביפין ג'וש. דובר צה"ל הגיב להפרה ומסר: "נעשים מאמצים בכל הדרגים להפעלת לחץ לשחרור עוד חללים. דורשים מחמאס לעמוד בהסכם".

"זוהי הפרה בוטה של ההסכם על ידי חמאס"

מטה משפחות החטופים: "משפחות החטופים קיבלו בתדהמה ובזעזוע את הידיעה על הכוונה להחזיר היום רק 4 גופות חללים מתוך 28 שמחזיק החמאס ברשותו. זוהי הפרה בוטה של ההסכם על ידי חמאס. אנחנו מצפים מממשלת ישראל והמתווכות לפעול מיידית לתקן את העוול הנורא".

דניאל פרץ

סרן דניאל פרץ

סרן דניאל פרץ, צילום: דובר צה"ל

יוסי שרעבי

יוסי שרעבי

יוסי שרעבי, צילום: באדיבות המשפחה

ביפין ג'ושי

ביפין ג

ביפין ג'ושי, צילום: מטה משפחות החטופים

גיא אילוז

גיא אילוז

גיא אילוז צילום: מטה משפחות החטופים