המתכון של חנה כהן אלורו לקציצות של בית!

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - המתכון המדהים של חנה כהן אלורו לקציצות שעושות תחושה של בית. ומה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/01/20 10:18 כו בטבת התשפ

המתכון של חנה כהן אלורו לקציצות של בית!
צילום: אבישג שאר ישוב, חנה כהן אלורו, סטודיו כיפה

קציצות שעושות לי תחושת בית.
מאז שאני קטנה קציצות המכונות אצלינו מיטבולז זה אחד המאכלים שנחשבים הכי טעימים, גם כי אמא שלי עושה אותם מושלם וגם כי יש בהם הכול כזה, גם בשר/עוף טעים, גם רוטב מושלם, חם ומשביע וכזה עושה לי תחושת בית וביטחון.

התחתנתי, גדלתי בכל המובנים ולמדתי ויצרתי לי טעמים משלי במטבח, לפני כמה שנים עשיתי שידרוג לקציצות של אמא, רציתי שהן יהיו קצת אחרות, אז הוספתי ירקות וזה נהיה מושלם, הילדים כמובן חלילה לא נוגעים בירקות אבל אני מבסוטה על זה לגמרי.

מצרכים:

ק"ג עוף/הודו/בשר טחון לפי מה שאוהבים או יש בבית.
צרור כוסברה
צרור שמיר
כמה כפות קמח
קצת בהרט
מלח
פפריקה 
וכורכום
ביצה או שתיים

ולערבב טוב.

לרוטב:
כמה שיני שום חתוכות גדול
טיגון בקטנה עם שמן זית,
מוסיפה עגבניות חתוכות, 
רסק עגבניות ומים,
כוס מים עם כף קמח מעורבב, נותנת לזה לרתוח, ומוסיפה כף סילאן וחצי לימון סחוט, מלח, פפריקה, כורכום וקצת כמון. כשהרוטב מבעבע טוב, קורצת (איך אוהבת את המילה הזאת) קציצות קטנות וזורקת לרוטב. אחרי שכל הקציצות ברוטב שמה מעל חתיכות של ירקות:
בצל
גזר
דלעת
בטטה,
קישוא,
וסלרי
ומניחה את הירקות מעל הרוטב והם מתבשלים מהאדים של התבשיל ויוצאים לא רכים מידי ועם טעם מושלם.

הולך מהמם עם אורז לבן או קוסקוס. בתאבון! 

 

לכל המתכונים של "קרובים לצלחת"