המתכון של גדי וייסברט למרק אפונה בשרי

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - השחקן והבמאי גדי וייסברט עם מתכון למרק האפונה הבשרי שירש מסבתא ברוריה. ומה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/12/19 11:46 כא בכסלו התשפ

המתכון של גדי וייסברט למרק אפונה בשרי
צילום: אביגיל פיפרנו-באר, גדי וייסברט וסטודיו כיפה

המרק הזה, שלא לומר נזיד, הוא הלהיט אצלנו בלילות החורף הירושלמים. כמו כל דבר טוב, יש לו זמן בישול לא קצר, אבל זה משתלם. אנחנו אוהבים לחזור הביתה אחרי האיסוף מהגן ובית הספר, להעמיד סיר ועד שעת ארוחת הערב כבר יש לנו מנה מושלמת. והכי טוב – המרק משתבח ביום למחרת! 

מצרכים:
500 גרם אפונה יבשה (שטופה היטב)
4 שיני שום
בצל ותפוחי אדמה אופציונליים
2 חבילות קבנוס (ואפשר גם נקניקיות שוות)
3/4 כוס פתיתים אופציונלי
תבלינים

בסיר גדול מכניסים את האפונה ומכסים בפי שניים מים בגובה. חשוב לא להגזים עם המים, אנחנו שואפים לסמיכות. אפשר להוסיף 2 בצלים ו3 תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות גדולות, אבל ממש לא הכרחי. 
מתבלים. הממעיטים יסתפקו בשום, מלח ופלפל (או אבקת מרק לא עלינו), אצלנו מתפנקים גם בכורכום וכמון.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 
עכשיו צריך לחכות, בערך שעתיים, עד שהמרקם חלק. 
חשוב מאוד מאוד לערבב! תשאירו את הסיר ולא תבדקו אותו מדי פעם – כל המשקעים יישרפו ויידבקו לתחתית הסיר וזה מבאס את כל המרק. 
אם רוצים לקצר את התהליך אפשר אחרי שעה ככה לטחון בבלנדר ידני, אני לא ממליץ, במיוחד אם יש עוד ירקות בסיר. 
כשהמרק מוכן אפשר להוסיף 3/4 כוס פתיתים בשביל שזה באמת יהיה נזיד סמיך, אבל ממש לא חובה. בכל מקרה מביאים את המרק שוב לרתיחה (לא להפסיק לערבב), מנמיכים לאש בינונית ואחרי 10 דקות מוסיפים את הקבנוסים. אם בא לכם להשקיע תוסיפו מעבר לקבנוס נקניקיות שוות (נגיד עגל). מחכים עוד 20 דקות והמרק מוכן.

למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת'