מתכונים, ערכים וטיפים ששווים זהב: כל מה שרציתם לדעת על אבוקדו

משנה לשנה הביקוש של הפרי הירוק עולה ורשימת המתכונים גדלה. עם הערכים התזונתיים המעולים והמרקם שיכול להשתלב במגוון מאכלים, יש סיבה לכך שאבוקדו הפך לאחד המאכלים הכי פופולריים

חדשות כיפה ניאורה מרטה 10/03/24 10:47 ל באדר א'

מתכונים, ערכים וטיפים ששווים זהב: כל מה שרציתם לדעת על אבוקדו
אבוקדו, צילום: Larisa Blinova,Shutterstock

האבוקדו הגיע מאמריקה הדרומית לפני למעלה מ-300 שנה, ומאז נחשב לאחד ממקורות השומן הבריאים ביותר בתזונה שלנו. הוא זמין כמעט כל השנה והביקוש אליו הולך וגדל מדי שנה. ב-100 גרם אבוקדו יש כ-2 גרם פחמימות לעומת 12 גרם פחמימות בממוצע בפירות מסוגים שונים כמו תפוח או תפוז.

ערכים תזונתיים

אב המזון העיקרי באבוקדו הוא שומן, ובעיקר שומן בלתי רווי, שיש לו ערך תזונתי גבוה. דבר זה הופך את האבוקדו למזון הממתן עליות של רמת הסוכר בדם לאחר הארוחה ועוזר לשמור על תחושת שובע מתמשכת. בנוסף הוא עוזר להפחית דלקתיות בגוף, לאזן את רמות הכולסטרול בדם ובאיזון הסוכר. בהשוואה לסוגים אחרים של שומנים האבוקדו מכיל סיבים תזונתיים בכמות גדולה יותר. מנת שומן של כ-50 קלוריות מאבוקדו מכילה 2.5 גרם סיבים, לעומת מנה של שקדים או פיסטוקים המכילה גרם סיבים או 0.5 גרם סיבים במנת אגוזי מלך.

טיפ לאחסון

השימוש הקולינרי באבוקדו הוא נרחב. בטמפרטורת החדר האבוקדו שומר על מרקם יציב. לאחר שחותכים אותו הוא משחים, בשל החשיפה לאוויר, וכדי למנוע את ההשחרה יש לטפטף על בשר האבוקדו מיץ לימון או לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר.

מתכון לרוטב אבוקדו ותפוז לסלט עלים

מצרכים ל-2 מנות:

  • חצי אבוקדו בינוני בשל
  • שליש כוס מיץ תפוזים
  • 2-3 עלים של בזיליקום
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה: מכניסים לבלנדר קטן את האבוקדו, מיץ תפוזים בזיליקום ותבלינים וטוחנים למרקם חלק. שופכים על הסלט ומגישים.

סלט אבוקדו

סלט אבוקדו צילום: ניאורה מרטה

מתכון לסלט ביצים ואבוקדו

מרכיבים:

  • 1/4 אבוקדו קטן מעוך היטב
  • 2 גבעולי בצל ירוק בגודל בינוני, קצוצים היטב (כולל החלק הלבן), או בצל סגול בגודל קטן, קצוץ
  • 2 ביצים קשות מעוכות היטב
  • כף כמיונז
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה: לערבב היטב את כל החומרים ולתבל לפי הטעם, רצוי להכין סמוך להגשה.

סלט ביצים ואבוקדו

סלט ביצים ואבוקדו צילום: Liliya Kandrashevich,Shutterstock

הכותבת היא דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא