חצי שעה מהרגע שנכנסתם למטבח: מרק מושלם ליום גשום

מרק לא תמיד חייב לקחת כל כך הרבה זמן. את מרק העגבניות הזה תוכלו להכין תוך חצי שעה בלבד, ובזמן שהוא יתבשל תדאגו לקרוטונים שישדרגו את הארוחה | מתכון למרק עגבניות וקרוטוני סלרי

תהילה שינובר תהילה שינובר, חדשות כיפה 20/02/24 13:40 יא באדר א'

חצי שעה מהרגע שנכנסתם למטבח: מרק מושלם ליום גשום
מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור, צילום: יחצ

בכל פעם שיורד גשם אני נתקלת באותה הבעיה: בא לי מרק טעים ומפנק, אבל אין לי כוח לזוז. כל מה שאני רוצה זה להתכרבל מתחת לשמיכה ושהמרק יכין את עצמו במטבח. מה שטוב במתכון הזה הוא שהוא סופר קל ומהיר בטירוף, אז אני מזכירה לעצמי שתוך חצי שעה אני מסיימת ויש לי מרק מפנק ומשביע. שווה את זה.

מצרכים למרק עגבניות וקרוטוני סלרי

למרק העגבניות:

  • כף שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות עם המיץ שלהן
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)
  • עלי פטרוזיליה טריים לקישוט

לקרוטוני הסלרי:

  • 2 כוסות קוביות קרוטונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס סלרי קצוץ דק
  • כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה למרק עגבניות וקרוטוני סלרי

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה תוך ערבוב מדי פעם.
  3. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
  4. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים.
  5. מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.

המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.