מתכון לשבת הבורקס הזה הוא המנה הראשונה הכי טעימה שהכנתי לשולחן שבת

לא משנה אם תבחרו בגרסה הבשרית, החלבית או הטבעונית, בורקס מדפי אורז הוא הדרך המושלמת לפתוח את הסעודה בשבת. קריספי, עשיר ובלי הרבה קלוריות - זאת צריכה להיות המנה הראשונה שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/12/23 10:39 כד בכסלו התשפד

הבורקס הזה הוא המנה הראשונה הכי טעימה שהכנתי לשולחן שבת
בורקס דפי אורז, צילום: בתיה שהרבני

מצרכים

  • דפי אורז
  • ירקות לבחירתכם: בצל/פטריות/גזר
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום
  • שמן זית לטיגון

גרסה חלבית:

  • 250 גרם גבינה 3-5% שומן
  • 100 גרם פתיתי גבינה בולגרית
  • חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

גרסה בשרית:

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

גרסה טבעונית:

  • 300 גרם טופו חתוך לרצועות

הוראות הכנה

  1. מקפיצים את הירקות שבחרתם במחבת עם מעט שמן, ומוסיפים את התבלינים.
  2. לגרסה הבשרית/הטבעונית: מקפיצים את חזה עוף או הטופו במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה.
  3. לגרסה החלבית: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
  4. מאחדים את החלבונים עם תערובת הירקות.
  5. טובלים כל דף אורז בקערה עם מים פושרים, לכמה שניות בלבד. מניחים על קרש חיתוך ומסדרים את המילוי הרצוי בקצה העיגול.
  6. מקפלים את שני צידי דף האורז לכיוון המרכז, ומתחילים לגלגל.
  7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מעט. מברישים למעלה בביצה ומפזרים שומשום.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.

המתכון באדיבות בתיה שהרבני