מצרכים
- דפי אורז
- ירקות לבחירתכם: בצל/פטריות/גזר
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום
- שמן זית לטיגון
גרסה חלבית:
- 250 גרם גבינה 3-5% שומן
- 100 גרם פתיתי גבינה בולגרית
- חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
גרסה בשרית:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
גרסה טבעונית:
- 300 גרם טופו חתוך לרצועות
הוראות הכנה
- מקפיצים את הירקות שבחרתם במחבת עם מעט שמן, ומוסיפים את התבלינים.
- לגרסה הבשרית/הטבעונית: מקפיצים את חזה עוף או הטופו במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה.
- לגרסה החלבית: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
- מאחדים את החלבונים עם תערובת הירקות.
- טובלים כל דף אורז בקערה עם מים פושרים, לכמה שניות בלבד. מניחים על קרש חיתוך ומסדרים את המילוי הרצוי בקצה העיגול.
- מקפלים את שני צידי דף האורז לכיוון המרכז, ומתחילים לגלגל.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מעט. מברישים למעלה בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
המתכון באדיבות בתיה שהרבני