מצרכים לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה
- קמח לקימוח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 4 עלי מרווה גדולים
- 2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם
- 4 חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם
- מעט שמן זית
- 3/4 כוס יין לבן
- 1/3 כוס ציר עוף או ירקות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות דבש
הוראות הכנה לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה
- מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב, החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.
- מקמחים קלות את הנתחים.
- מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים. מוציאים את החזות מהמחבת.
- מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.
- מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור על 180 מעלות 20-25 דקות.
המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם