מתכון לשבת מתכון לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה שיהפוך לכוכב של השולחן

אחרי חודשיים שבהם השקעתם את כל יכולות הבישול שלכם בארוחות לילדים, הגיע הזמן לחגוג את החזרה למסגרות עם ארוחה מושלמת למבוגרים: מתכון לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה - היה שווה לחכות בשבילו

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/08/23 11:30 יד באלול התשפג

מתכון לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה שיהפוך לכוכב של השולחן
צילום: רותם ניצן

מצרכים לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

  • קמח לקימוח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 4 עלי מרווה גדולים
  • 2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם
  • 4 חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם
  • מעט שמן זית
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 1/3 כוס ציר עוף או ירקות
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות דבש

הוראות הכנה לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

  1. מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב, החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.
  2. מקמחים קלות את הנתחים.
  3. מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים. מוציאים את החזות מהמחבת.
  4. מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.
  6. מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור על 180 מעלות 20-25 דקות.

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם