מתכון לשבת מתכון לדג ברוטב אדום שיגרום לכם לחסל את החלות

אין כמו רוטב מפנק של דג, שאפשר לנגב עם החלות בלי הפסקה. אם אתם הולכים להכין את המתכון הבא, כדאי לכם לקנות כמות מכופלת של חלות, כי הן הולכות להיגמר כבר בערב שבת

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/08/23 10:32 טז באב התשפג

מתכון לדג ברוטב אדום שיגרום לכם לחסל את החלות
צילום: shutterstock

מצרכים לדג ברוטב אדום

  • 7 פילה דג אמנון גדולים (או כל דג אחר שאוהבים)
  • בצל קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • עגבניה חתוכה לקוביות
  • צנצנת עגבניות מרוסקות כ-500 גרם
  • 6 שיני שום שלמות
  • שמן זית איכותי
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור
  • קורט מלח
  • כף גדושה לימון כבוש
  • אופציונאלי: גרגירי חומוס, פלפל חריף שלם

הוראות הכנה לדג ברוטב אדום

  1. שמים את הדגים בתבנית, מפזרים מלח גס מעל ומחכים כ-10 דקות.
  2. לאחר 10 דקות מוציאים את המלח ושוטפים היטב.
  3. בסיר סוטאז' רחב (עם אש כבויה) שמים את תבלינים, שמן זית, לימון כבוש ופלפל החריף. מערבבים היטב ומדליקים את האש.
  4. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, את השום, את הגמבה וחצי מחופן הכוסברה. מטגנים עד להזהבה.
  5. לאחר שמזהיב מוסיפים את העגבניה ואת גרגירי החומוס ומערבבים היטב.
  6. אחרי שהירקות מתרככים מעט מוסיפים את העגבניות המרוסקות וכוס מים רותחים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה כ5 דקות.
  7. לאחר 5 דקות מערבבים היטב את הרוטב ומוסיפים את הדגים. על כל דג שופכים מעט רוטב ומכסים.
  8. כשהדג מוכן (רואים את זה לפי הפס שמופיע באמצע הדג) מכבים את האש ומוסיפים את החצי השני של חופן הכוסברה. מגישים חם, בתאבון!