מתכון לקוביות עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער אפויה בציפוי שוקולד

חג השבועות הבא עלינו לטובה הוא גם חגיגה קולינרית נדירה של המטבח החלבי. עוגת הגבינה הזו, שמשלבת מחית פירות יער, מעניקה טעם נוסף לשולחן החג ויוצרת ארומה מתוקה חמצמצה שתרענן לכם את הנשמה

חדשות כיפה תמר יהודאי 22/05/23 15:27 ב בסיון התשפג

מתכון לקוביות עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער אפויה בציפוי שוקולד
צילום: תמר יהודאי

מתכון לקוביות עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער אפויה בציפוי שוקולד רובי 

לתחתית: 

150 גרם פירורי ביסקוויט
75 גרם חמאה, מומסת
למלית גבינה והשוקולד הלבן:
150 גרם שוקולד לבן
450 גרם גבינת שמנת
50 גרם  סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
כף מחית פירות יער

לציפוי:

350 גרם שוקולד רובי, 
2 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים את פירורי הביסקוויט והחמאה המומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרובעת (20 ס"מ) בעזרת כף. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד לבן. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסוכר, תמצית הווניל והביצים ומערבבים. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה על תחתית הפירורים ואופים 35 עד 40 דקות, עד שהתערובת יציבה למראה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומעבירים למקפיא ללילה או לפחות ל-3 שעות. פורסים את העוגה לקוביות ובינתיים מעבירים למקפיא. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את שוקולד רובי, מוסיפים שמן ומערבבים. טובלים את קוביות הגבינה בשוקולד עד לציפוי מוחלט, מנערים  את השוקולד העודף ומסדרים על התבנית. ניתן לפזר תות או פטל מיובשים קצוצים אם רוצים, מעבירים חזרה למקפיא או למקרר.

חשוב לדעת: 

ניתן למצוא את המחית ואת שוקולד רובי בחנות למוצרי אפייה, וניתן להחליף את המחית בגנאש שוקולד פשוט ולצפות בכל שוקולד אחר. 

עוגה אפויה יוצאת מהתנור, מצננים ומעבירים למקפיא לחיתוך קל

עוגה אפויה יוצאת מהתנור, מצננים ומעבירים למקפיא לחיתוך קל צילום: תמר יהודאי

מבצעים חיתוכים של קוביות

מבצעים חיתוכים של קוביות צילום: תמר יהודאי

טובלים כל חתיכה בשוקולד לציפוי צילום: תמר יהודאי

צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.