מתכון ללחמניות כשרות לפסח ממולאות בחזה עוף

חדשות כיפה השף הפרטי רונן ורה 29/03/23 12:36 ז בניסן התשפג

מתכון ללחמניות כשרות לפסח ממולאות בחזה עוף
צילום: יח"צ לימור כרסנטי

מצרכים ללחמניות כשרות לפסח ממולאות חזה עוף 

500 גרם קמח מצה

4 ביצים 

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כוס מים רותחים

1/2 כוס שמן קנולה

מלית עוף:

500 גרם חזה עוף מבושל וטחון

1 בצל קצוץ דק

1 כף שום כתוש

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית קמח מצה

1/2 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה ללחמניות כשרות לפסח ממולאות חזה עוף 

1. להכין את הבצק: לשים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה ולערבב היטב.

2. להוסיף את המים הרותחים והשמן קנולה וללוש לבצק חלק ואחיד.

3. לכסות את הבצק ולהניח בצד ל- 30 דקות.

4. להכין את מלית העוף: לשים את העוף, הבצל והשום במחבת ולטגן עם מעט שמן עד שהבצל מתחיל להתבשל.

5. להוסיף את הפפריקה והקמח ולערבב היטב.

6. להוסיף את המים, המלח והפלפל ולטגן עד שהמים מתאדים ומתקבלת תערובת אחידה.

7. לסגור את האש ולהניח את מלית העוף להתקרר.

8. לחמם תנור ל-180 מעלות

9. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולגלגל כל חלק לעיגול דק. לחתוך 6-8 פרוסות בכל עיגול.

10. להניח כמה כפות ממילוי העוף מעל הפרוסות ולסגור.

11. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות את הלחמניות למשך 20 דקות או עד שהן מתחילות להזהיב.