קינוח לשבת עוגת תפוזים-שקדים וקוקוס שלא יאמינו שהכנת לבד

החורף הגיע ואיתו גם ניחוח מופלא של פירות הדר. הכנו עבורכם מתכון לקינוח פרווה של עוגה בחושה בניחוח מרציפן מדהים, כמו שרואים בקונדיטוריות. רק אל תשוויץ יותר מדי בקליפות התפוז המסוכרות, זה לא כזה קשה כמו שסיפרת לכולם

חדשות כיפה תמר יהודאי 01/12/22 16:39 ז בכסלו התשפג

עוגת תפוזים-שקדים וקוקוס שלא יאמינו שהכנת לבד
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לעוגת שקדים, תפוזים וקוקוס-פרווה

4  ביצים מופרדות
3/4  כוס סוכר ( 150 גרם )
1 כוס שמן ( 240 מ"ל)
1 כוס תפוזים (240 מ"ל )
1 כוס קמח (140 גרם )
כף גדושה ריבת תפוז (אם אין לא נורא)
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם קוקוס טחון
10 גרם אבקת אפייה
 לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ תפוזים 
זיגוג
5 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית של שקדים
כפית קרם קוקוס (אם אין אפשרות כפית מים)
גרידת תפוז

אופן ההכנה של עוגת שקדים, תפוזים וקוקוס פרווה

מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד קציפה יציבה.
בקערת מיקסר נפרדת נקייה שמים חלמונים, שמן ומיץ תפוזים, מערבבים על מהירות נמוכה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את השקדים, הקמח, הקוקוס, ריבת תפוזים ואבקת האפייה, מערבבים לאיחוד החומרים. 

מקפלים בעדינות את קצפת החלבונים לתוך הבלילה שהכנו, כל פעם לוקחים שליש ומקפלים להטמעה עד שהטמענו לתערובת אחת חלקה ותפוחה. מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים את העוגה כ-45 דקות או עד שקיסם שננעצץ יוצא עם פירורים.

לסירופ סוכר: את סירופ הסוכר מכינים תוך כדי שהעוגה בתנור כדי שיספיק להתקרר.
בסיר קטן מניחים מים, מיץ תפוזים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומניחים בצד לקירור כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים מעליה את סירופ. מכינים  בקערה קטנה את האבקת סוכר, גרידת תפוז, קרם קוקוס ותמצית שקדים, מורחים על העוגה ונהנים!

צילום: תמר יהודאי

ולמי שחפץ להכין את קליפות התפוזים שיש מעל- ממש לא חייב, אבל מומלץ. יש בזה מרירות ומתיקות שמאוד מאזנת בעיניי. 

קליפות תפוזים מסוכרות:

קליפות מ-2 תפוזים
כוס סוכר
2 כוסות מים

צילום: תמר יהודאי

חותכים את קליפות התפוז לרצועות דקות עד כמה שניתן בלי החלק הלבן, מניחים בסיר קטן עם מים  ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, לאחר חצי שעה מוסיפים את הסוכר, מערבבים להמסה ומבשלים עוד חצי שעה.

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.